Home » Camper accessoires
A ccessoires en kampeerauto-onderdelen


Ondanks dat uw camper meestal rijkelijk is uitgerust, is het denkbaar dat u nieuwe accessoires of onderdelen wilt die de reis of het camperen nog aangenamer maken.

Bij Europe Recreation hebben wij veel kennis over camperonderdelen en -accessoires. Daardoor weten we vaak precies wat het beste geschikt is, specifiek voor uw situatie.

Of u nu het beste navigatie apparaat zoekt, waarbij alle interessante plekjes eenvoudig toe te voegen zijn of de beste satelliet om wereldwijd TV te kunnen kijken in uw camper; Europe Recreation kan u uitstekend voorlichten. Kies uit het menu hieronder voor meer informatie.

Navigatiesystemen

Soms is niets leuker om zonder plan en zonder route er op uit te trekken en te zien waar u in de middag eindigt. Maar voor iedereen die zonder het gedoe van kaarten, maar met het gemak van routebegeleiding wel wil weten welke weg te volgen, biedt een navigatiesysteem uitkomst.

De bekendste producent van navigatiesystemen is TomTom. Voor Europa zijn de kaarten het meest actueel & uitgebreid en qua gebruiksgemakt ligt dit apparaat ook hoog in de markt.

De modellen in het hogere segment bieden ook live route-informatie zodat u weet waar het druk is en u de files kunt ontwijken.

Voor advies, aanschaf en inbouw van navigatiesystemen kunt u bij ons terecht.

Heeft uw camper geen ingebouwde kluis, maar wilt u wel uw persoonlijke eigendommen veilig kunnen achterlaten in uw camper als u er op uit trekt? Dan is een mobiele kluis een handige oplossing.

Een camperkluis is eenvoudig via een sleuteltje te openen en wordt veilig aan uw camper verankerd. Mobiele camperkluizen worden verankerd doormiddel van een kabelslot. Er zijn ook diverse soorten die in uw camper worden ingebouwd en daardoor nog minder diefstalgevoelig zijn.

Komt u bij ons langs voor meer informatie over of het inbouwen van een camper kluis!

Een TV in uw camper is een aangename afleiding als de avonden/ dagen regenachtig of koud zijn. Het kan nogal verschillen welke TV het beste geschikt is voor uw camper, bijvoorbeeld door de aansluitmogelijkheden, luchtvochtigheid of electronische storing van andere apparaten.

Voordat u een TV aanschaft is het dus belangrijk om te weten dat de TV de juiste ingangen heeft en dat uw TV ook de nachten en opslag van uw camper overleeft.

Voor advies, aanschaf en inbouw van TV’s kunt u bij ons terecht.

Een satelliet op uw camper betekent dat u kunt genieten van alle tv-zenders, op elke plek in de wereld. Om gebruik te kunnen maken van satellietontvangst zijn een schotel, een schotelhouder en een ontvanger nodig.

Bovenop het dak van uw camper kunt u de schotel met schotelhouder installeren, waarbij u tussen twee typen schotel kunt kiezen. De handmatige schotel, waarbij de prijs vaak tussen de € 500 en de € 1.000,- blijft. En de automatische schotel, waarbij de prijs vaak boven de € 2.000,- komt. Bij de handmatige schotel is het zelf zaak om het juiste satellietsignaal te vinden, bij de automatische schotel wordt dat voor u gedaan.

In Centraal-Europa is een schotel van 50cm doorsnee, voldoende voor een goed ontvangst. Gaat u de bergen in of richting het Noorden van Europa, adviseren wij een grotere schotel om het signaal voldoende te kunnen ontvangen.

In onze showroom kunnen wij u nog meer vertellen over de voor u meest geschikte satelliet. Maak daarom een afspraak met ons en we vertellen u graag alles!

Niets is zo belangrijk als de veiligheid van uw camper en uw spullen in de camper. Wat wij gemerkt hebben is dat een Engelstalige sticker van een beveiligingsmerk met bijvoorbeeld de woorden "security" erop, al voor vele inbrekers aanleiding is om uw camper over te slaan. Dan hoeft u nog niet eens de apparatuur ingebouwd te hebben, de sticker is genoeg.

Wilt u toch het zekere voor het onzekere, dan zijn er diverse producten en technieken die u kunt inbouwen en toepassen om uw camper met een gerust hart achter te laten.

Een alarm is een van de meest veilige producten om uw camper te beveiligen. Een alarm met toegangsbeveiliging aan de buitenkant via sleepsleutel of code invoeren zijn de meest voorkomende vormen van alarmsystemen voor campers. In veel gevallen wordt het alarmsysteem mede voorzien van beveiliging tegen narcosegas en andere vormen van inbraak als u in uw camper ligt te slapen.

Daarnaast kunt u een BearLock laten inbouwen in de versnellingsbak, zodat er een sleutel nog is om de auto in zijn versnelling te kunnen zetten.

Kom voor meer informatie over het beveiligen van uw camper bij ons langs. We kunnen u precies uitleggen welke ervaring wij hebben met de producten, zodat we u van een goed advies kunnen voorzien en u met een gerust gevoel op vakantie kunt gaan.

De omstandigheden in Nederland zijn, in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, zeker geschikt voor het gebruik van zonnestroom. Zonnepanelen produceren ook elektriciteit bij bewolkt weer en de hoeveelheid zonne-energie die u ontvangt op het dak van uw camper is voldoende voor al uw energieverbruik.

Zonnepanelen zijn nagenoeg onderhoudsvrij, hebben een lange levensduur (meer dan 20 jaar) en kunnen in het algemeen zonder problemen op uw huidige elektrische systeem aangesloten worden. De elektriciteit door zonnepanelen geproduceerd kan op verschillende manieren verwerkt worden. De zonnestroom kan aan het elektriciteitsnet gekoppeld worden of de zonnestroom wordt gebruikt om accu’s te laden, de zogenoemde “autonome zonne-energiesystemen”. Zonne-energie wordt dan als acculader wordt gebruikt op plaatsen waar geen stroom is.

Afhankelijk van de accugroep en de capaciteit van de zonnepanelen op uw camper kunt u apparatuur zoals verlichting, televisies, schotels, pompen, koelkast, enz. van stroom voorzien d.m.v. zonne-energie.

Komt u bij ons langs voor onze speciale aanbieding van zonnepanelen met regelaar en montage!

Er zijn diverse merken achteruitrijcamera’s op de markt, maar er zijn slechts enkele merken die waar maken wat ze beloven. Een stof- en waterdichte camera zijn absolute vereisten om op uw camper te zetten. Daarnaast zijn de resolutie en kwaliteit van de camera van belang, want op een camera met lage resolutie kunt u alsnog nauwelijks iets zien.

De duurdere modellen achteruitrijcamera’s hebben ingebouwde afstandsmeters die worden weergegeven op uw beeldscherm in de camper. Op het beeldscherm is dan te zien hoeveel afstand u nog heeft tot de objecten achter u. Deze handige aanvulling maakt het achteruit rijden tot een fluitje van een cent!

Meer informatie over camera’s bij het achteruitrijden kunt u als brochure, telefonisch of op afspraak van ons ontvangen.

Bij een reparatie aan uw camper in onze werkplaats of als u zelf een reparatie uitvoert en onderdelen nodig heeft, kunt u ervoor kiezen om de originele onderdelen van PhoeniX, Concorde of Niesmann+Bischoff te bestellen.

Van alle camper merken kunnen wij de originele onderdelen leveren en installeren. In de meeste gevallen worden deze zeer snel bezorgd en kunnen we daardoor reparaties vakkundig, snel en naar originele staat uitvoeren.

In veel gevallen kunt u ook kiezen voor (soms beter betaalbare) alternatieven. Vooraf vragen wij u altijd wat u wilt en zodoende weet u ook gelijk wat het kost!